Drukarka ma zastosowanie we wszystkich rodzajach działalności produkcyjno-handlowych, gdzie za pomocą komputera ma być przesłana informacja potwierdzona wydrukiem na drukarce odnośnie zamówienia, wydania towaru itp.
Przykładem zastosowania może być punkt gastronomiczny (restauracja, bar, pub), gdzie poprzez komputer z zainstalowanym programem za pomocą drukarki zostaje przekazana informacja do kuchni w celu przygotowania zamówienia.
Drukarka zastępuje ustne lub ręczne składanie zamówień eliminując błędy i umożliwiając kontrolę wydawania zamówień a przede wszystkim powoduje przyspieszenie pracy.
Obsługa polskich znaków.
Atutem drukarki jest bardzo szybki termiczny mechanizm drukujący (do 150 mm/s) wyposażony w automatyczny obcinacz papieru który zapewnia wysoki komfort pracy.
Dzięki niewielkiej masie własnej oraz małym gabarytom a przede wszystkim niezawodności podzespołów, z których została wykonana drukarka idealnie nadaje się do pracy w gastronomii.
Specyfikacja:
Wymiary: 111 x 186 x 128 mm – obudowa plastikowa
Masa: 0,55 kg – bez papieru
Zasilanie sieciowe: Zasilacz sieciowy 230V, 50 Hz / 24V, 2A
Mechanizm drukujący: Termiczny SEIKO CAPG247A-E – wbudowany automatyczny obcinacz papieru
Szybkość wydruku: do 150 mm/s
Rozdzielczość: 8 pkt/mm, 203 dpi (pionowo i poziomo)
Wytrzymałość głowicy drukującej: 70 000 m
Papier: 58 mm / max. 83 mm
Ilość znaków w linii: Czcionka: A/C – 36 znaków/wiersz; Czcionka: B/D – 48 znaków/wiersz
Max. Szerokość druku: 54 mm
Czcionki wewnętrzne: A = 12x24 dots, B = 9x16 dots
Czcionki dodatkowe: C = 12x24 dots, D = 9x16 dots
Kody kreskowe: EAN13, EAN8, UPC A/E, Codabar, Code 39, Code 93, Code 128, Interleaved 2 of 5, PDF417
Grafika: Czarno-biała: 432x544 dots
Bufor: 32 KB
Pamięć Flash: 8 Mbit
Pamięć RAM: 4 Mbit
Temperatura pracy: 0°C do 40°C
Dopuszczalna wilgotność pracy: 30%-80% bez kondensacji
Temperatura przechowywania: -20°C do 60°C
Interfejsy: RS232 oraz USB
Wyposażenie standardowe: Zasilacz sieciowy, kabel komunikacyjny RS232 z PC